tisdag 10 januari 2017

3D-skrivare

Vi har ett gott öga till Ultimaker eftersom de är open source och hur företaget samverkar med sina användare. Ultimakers forum kryllar av kreativitet och utvecklingslusta både från anställda och användare. Bygginstruktioner och materiallista är lätta att hitta på Ultimakers github. Dett gör att det finns möjligheter att köpa kloner om man har ont om pengar, men framförallt ligger möjligheten i att  kunna bygga sin egen. Detta lär vara mycket lärorikt och känslan av att åstadkomma något på egen hand är alltid svårslagen, även när man bygger efter någon annans ritningar. Open hardware ger  dessutom fördelen att kunna bygga vidare och utveckla. 

I ett framtida projekt tänker vi testa vår hand på detta. Tanken är att bygga av extruderade aluminiumprofiler, och göra ramen högre, som en Ultimaker 2+ Extended, fast med filamentspolen monterad under. Kanske testa dubbla skrivarmunstycken? Göra den helt innesluten och få upp temeperatur vid ABS-utskrifter och få ner ljudnivån? Den som lever får se.

Information: Gängan på munstyckena på Ultimaker 2+/Olsson heating block är M6. 


-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$%*+-https://www.youmagine.com/designs/ultimaker-2-aluminum-extrusion-3d-printer
http://www.thingiverse.com/thing:811271
https://ultimaker.com/en/community/2987-yet-another-homemade-ultimaker-clone-work-in-progress

http://ultimaker.rednuht.org/

http://diy3dprinting.blogspot.se/

http://www.dold-mechatronik.de/Aluminiumprofile-und-Zubehoer-i-typ-b-typ

http://www.motedis.se/shop/
http://www.alucon.se/category/20x20
https://www.inventables.com/technologies/aluminum-extrusion-20mm-x-20mm-black

http://www.misumi-europe.com/en/catalog/vona2/detail/110302683830/?
http://www.vslot-europe.com/home/8-vslot-rail.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar