torsdag 19 mars 2020

Makerspace

Nu letar vi efter en passande lokal i Halmstad, så centralt vi kan lyckas med. Detta tycks vara den svåraste biten, men känns samtidigt som en av de viktigaste. När vi väl har ytan har vi också ett ställe att samlas på, ett ställe att bygga på, ett ställe att försvara på. En bättre mötesplats.

Kriterierna för en väl fungerande verkstad, en produktiv och kreativ ateljé, och ett sprudlande makerspace är enkla. Den behöver inte vara stor, men stor nog att rymma fasta studioplatser för cirka fyra personer, och allmänna arbetsytor för dem och för besökare. Den behöver inte vara "fancy" och ha snygg yta. Men den behöver hålla väder och vind ute, och även klåfingriga personer. Den behöver vara lokaliserad så att det är lätt att ta sig till den, och att det inte har allt för mycket tid i anspråk, varken för medlemmar eller besökare, så att skapandet faktiskt blir av i allas stressade vardag.

En gammal industrilokal hade varit perfekt, men butiks och kontorsytor är också aktuella. Vad som är möjligt och vad som faktiskt kommer skapas i lokalerna är väldigt skalbart och anpassningsbart. Tidigare har vi haft hörn i lägenheter och hus att tillgå. Nu även garageyta. Men vi växer och utvecklas hela tiden och det behöver också våra lokaler göra.

Det vi vill samla och erbjuda är i idealfallet indelat i två kategorier, digitalt och fysiskt.

Det digitala handlar om 3D-skrivare och 3D printing, 3D-scanning, datormodellering och programmering som exempel.

Det fysiska handlar kanske till exempel om lödning av elektronik, svetsning, sömnad, skulptur och måleri, snickeri och träbearbetning, reparation av cyklar och andra mekaniska och icke mekaniska produkter (kläder till exempel).

Idéer och ledtrådar kring hur vi får tag på en passande lokal kan skickas till: hi ( at ) grisworks.se-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$%*+-+*%$%*+-http://www.makersofsweden.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar